1 maj på bästa sätt

“14,2″

Vilken härlig dag. Solen sken och det var första maj så inget jobb så långt som ögat kunde nå. Jag funderade en stund på om jag skulle köra ett vanligt distanspass på en mil eller så men terränglöpningen drog mer och mer. Men eftersom jag inte hade tillgång till bil idag så fick det bli i närområdet. Tur att man bor precis bredvid Nåsten! Jag plockade fram kartan och valde ut en runda som så ut att vara ungefär 10 km och sen bar det iväg.

Vilken dag! Vackert väder och jag kända mig urstark. Det var gott om folk runt Kung Björns hög som hade utflykt i det vackra vädret och jag gled förbi dem lätta steg. Efter drygt 2 km hade jag även passerat Hågaby och min planerade rutt tog mig in i Nåsten längs nästan obanade stigar. Det fanns gott om rotvältor och även en del blöta partier men inget som inte gick att passera med några sidosteg och lite balanskonster.

Fortfarande lite blött men riktigt vackert väder

Men efter att jag hade passerat Rödmossen och närmade mig Vibokärr så började marken att bli blötare och blötare. Till slut, när jag kommit väster om Vibokärr så var jag tvungen att försiktigt nosa mig fram mellan de få tuvor som det gick att stå på. Jag hade missat att denna delen av min runda sammanföll med Kung Björnspåret, ett välåkt och långt skidspår. Men det som var perfekt på vintern för skidåkare var inte lika perfekt i leran, för löpare. Jag kom dock förbi och kunde bitvis hålla god hastighet igen fram till gåsmossen, där det var ganska sankt igen.

Skön vårrunda

Men sen var det lättsprunget. Det var till och med så lätt att springa så att hastigheten räckte för att börja sila insekter, Fy 17 vad illa de smakar! :( Fast ju mer alla stigar och vägar delade sig, ju oftare valde jag den längre vägen, så när jag till slut kom hem igen så visade det sig att jag hade sprungit drygt 14 km istället för de planerade 10. Men det gjorde verkligen ingenting. Dagens löppass var en sann pärla!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.