Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 17293 visningar

Ont djupt inne i skinkan

Helena
1980 • Jönköping
#1
15 augusti 2011 - 19:37
Gilla  
Jag har sedan i maj månad börjat att jogga. Joggade mycket som tonåring upp till 20 års ålder men la sedan av. Har varit dåligt med träning de senaste åren. Nu är jag 30 år och kände under våren att jag ville ta tag i löpningen igen. sagt och gjort, kom ganska snabbt upp i tre dagars jogging per vecka och har det senaste joggat ca 5km per gång. De senaste gångerna har jag drabbats av en intensiv smärta djupt inne i sätesmusklen på höger sida. Det gör så ont och jag får avbryta. Vilade nu i ca en vecka men var idag ute och joggade igen varpå detta återigen dök upp efter ca 1,5 km jogging, Kunde dock småjogga hem men fick gå emellanåt. det är inte riktigt lika illa som förra veckan så det märks att jag vilat men förstår ju nu att jag får vila återigen vilket är så surt när man äntligen kommit igång med joggingen. Till saken hör att jag har så ont sen eftreråt att jag inte kan röra mig knappt, minsta lilla rörelse känns som knivar in i skinkan, men dagen efter är det som bortblåst och håller sig så tills jag återigen börja jogga. Någon som kan tipsa om vad detta kan röra sig om...??? Nerver i kläm, muskelfästen??
Tom
1968 • Oslo
#2
15 augusti 2011 - 19:55
Gilla  
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#3
15 augusti 2011 - 22:05
Gilla  
När jag hade problem med piriformis hjälpte det bra med punktmassage som i länken ovan. Jag satt på en tennisboll, ingen angenäm upplevelse dock.
Helena
1980 • Jönköping
#4
16 augusti 2011 - 08:29
Gilla  
Tack för svar. Kan onekligen vara detta som är bekymret. Jag ska prova strechövningen och tennisbollen =)
1952 • Varberg
#5
16 augusti 2011 - 08:58
Gilla  
Låter som klassisk piriformisspasm. Här har du två stretchövningar som du gärna kan göra dagligen:
Jag använder höger och vänster för att beskriva, men båda sidor bör naturligtvis göras.
1. Sitt med vänster ben i golvet och dra upp höger ben mot bröstkorgen med foten utanför knät på vänster ben. Håll ett stadigt grepp om höger knä och pressa överkroppen mot låret samtidigt som du pressar höger ben åt vänster (hö fot mot vänster knä låser i detta läge).
2.Halvligg på rygg med assistent som sitter vid din sida och tar spjärn med fötterna mot ditt ben. Assistenten drar sedan ditt motsatta ben över det andra och håller i ytterläget.
Hoppas jag kunnat beskriva så du förstår. Om diagnosen är rätt känner du det tydligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.