Löpning Träning 9 inlägg 2433 visningar

Jag klarade det! 2 mila rundan - vad bör jag äta och dricka efter det?

Annika Arkenheim
1966 • Klagshamn
#1
10 augusti 2008 - 20:45
Gilla  
Oj...om någon sagt att jag skulle springa 2 mil utan att ge upp, stanna eller gå vissa sträckor för ett år sedan hade jag skrattat. Men, här är jag nu. Idag sprang jag 2 mil utan att varken ge upp, stanna eller ens gå. Känner mig oerhört stolt över min prestation. Nu vet jag, det som många löpare sagt så många gånger, att det sitter i huvudet alltihop. Jag håller definitivt med om det! Nästa mål är att förbättra tiden på samma distans för att sedan flytta gränsen ytterligare igen. Hur mycket måste jag äta och dricka efter att ha sprungit 2 mil? Nån som kan ge en nybörjare lite tips?
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#2
10 augusti 2008 - 20:52
Gilla  
ställ dig på vågen - drick dig till normal vikt. Men ta det lugnt, exvis 2 liter kan va lite svårt att bälga i sig. Ät tills du är mätt - kroppen vet. Överskott på protein skadar inte, men är heller inte livsnödvändigt.
-Grattis!
1973 • Malmö
#3
10 augusti 2008 - 21:13
Gilla  
Grattis, Annika !
Prova att anmälla dig EMG ½mara 6 sept. i Malmö om du vill göra det en gång till, eller varför inte sattsa på Göteborgsvarvet -09 (Sveriges roligaste lopp, enligt min åsikt). Det är ju roligare att sätta upp ett mål. http://www.mai.se/halvmara/index.php http://www.goteborgsvarvet.com/goteborgsvarvet/sv/

som du säger, det sitter i huvudet (det håller säkert alla ultralöpare med).
jag brukar själv inte äta eller dricka något speciellt efter (om jag inte ska springa dagen efter, då tar jag en kolhydrat/protein dryck), men jag brukar istället fokusera mig på dagen innan jag ska springa lång (pasta + kolhydratdryck), så att man har energi.
dom första gångerna jag sprang långt (30km+), så var jag helt slut dagen efter, nu kan jag springa dagen efter som vanligt.

Lycka till !
1985 • Göteborg
#4
10 augusti 2008 - 21:16
Gilla  
Jag sprang oxå drygt 2 mil imorse. Efteråt åt jag äppel-maräng med mandelmassa i +vaniljsås (frukt, nyttiga fetter från mandeln, proteiner från äggvitan och mjölken i vaniljsåsen- borde inte det vara optimalt?).

Gott var det iaf!
Gurra Limebranch
1983 • Lund
#5
10 augusti 2008 - 22:54
Gilla  
Jag har "drickregler" när jag sprungit, oavsett längd. 0,5L direkt jag kommer in genom dörren, sedan styrka om jag hade det planerat, sedan byte till torrt snabbt som attan, sedan stretch och en halvliter vatten till. Till detta minst 1 frukt, gärna fler. Banan ingår alltid, äpple nästan varje gång, och kanske några nötter om det finns några i skafferiet. Sedan in i duschen och inom 45min ett riktigt mål mat.
Jag ångar på som en...ångmaskin ända tills jag sätter mig för att äta riktig mat! Då är passet slut för mig.
Jag har gjort flera tester av diverse återhämtningsdrycker och dylikt. Ingen skillnad i återhämtning tycker jag.

Ägg är föresten gott som fanken, finns ett kokt framme när jag kommer hem är det bättre än allt annat =)

Ps. Bra sprunget!! Ds.
Johan I
1980 • Lund
#6
11 augusti 2008 - 00:16
Gilla  
En öl eller ett glas O´boy!
Linda Sandin
1982 • Tyresö
#7
11 augusti 2008 - 09:00
Gilla  
En massa vatten ska man dricka, jag fyller på min literflaska och dricker under tiden som jag stretchar och vravar ner. Och om man klarat av att springa så långt på en helgdag är det inget som stoppar att man efter att ha ätit tar ett glas rött och mörk choklad, värmer ända in i själen :)
Mr. B
1963 • Hemma
#8
11 augusti 2008 - 12:47
Gilla  
Varför krångla till det? Ät när du är hungrig, drick när du är törstig...

Jag har aldrig funderat så noga på vad jag stoppar i mig. Någon enstaka gång, efter *mycket* större ansträngning än normalt, har jag i efterhand märkt att jag har ätit och druckit lite konstigt. Men i största allmänhet är det bara att äta/dricka som vanligt.

Har någon gjort jämförande experiment på sig själv med olika "after-jogg-mat"?
ROBBER
1973 • Bromma
#9
11 augusti 2008 - 13:13
Gilla  
Grattis till de 2 goa milen!
Mycket vatten skadar aldrig. Sedan någon banan och lite nötter medans man varvar ner. Ett ordentligt mål mat ngn timme efter sitter ju kanon!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.