Löpning Löparkompisar & kontakt 8 inlägg 3255 visningar

Inlöparna - springa med nyanlända o flyktingar i Järfälla

1970 • Järfälla
#1
28 oktober 2014 - 17:43
6 Gilla 
Hej!
Efter spännande nyheter om löpare som startat grupper med nyanlända och flyktingar i olika orter (eller, när jag tänker efter har jag nog bara sett det i Östersund) så fick jag för mig att kolla om det är möjligt även i Järfälla. Har hittills inte fått så mycket hjälp utan ska ringa imorgon till kommunens ansvariga för flyktingar. Är dessutom all time low tränad och springer inte ens så mycket själv, pga förkyld och lat. Men - finns någon annan som skulle tycka det vore kul att fortsätta undersöka? Det kommer ju att krävas lite insamling av skor, kläder, etc och sen en löprunda i veckan på olika villkor. Hör av er i så fall så får vi se om det blir något av det!
Catrin Jakobsson
1979 • Örebro
#2
28 oktober 2014 - 22:58
Gilla 
Hej! Härligt initiativ! Bor tyvärr alldeles för långt från Järfälla för att kunna vara med.
1981 • Fjäl
#3
29 oktober 2014 - 06:12
Gilla 
Kul initiativ! Tänk dig bara för en extra gång så du inte ställer dig i en situation du kan komma att ångra, inte alla kulturer där en vänlig kvinna i (gissningsvis) åtsittande kläder uppfattas som det gör här i Sverige.
Hanna Berg
1987 • Nacka
#4
29 oktober 2014 - 08:53
Gilla 
Kul tanke.
Men du får nog reda ut begreppen lite, skillnad att jobba med en flyktinganläggning och med nyanlända invandrare. Ska det vara ett integrationsprojekt kanske det går att jobba med SFI och ev med nån redan existerande löpargrupp.

Röda Korsets "Rosen" hade t.ex stavgångsgrupp för äldre kvinnor i Fisksätra som tydligen var populär.
Kanske är det en bra början, några anslag och en fast dag där du bor, så kanske ni kan bli fler och fler efterhand. Är det ett område med många nyanlända kanske du kan ta hjälp av nån med att göra anslag på flera språk?

Kul iaf, idrott är ju väldigt värdsligt och tror absolut inte att du kommer behöva 'ångra' dig.
1970 • Järfälla
#5
29 oktober 2014 - 10:16
Gilla 
Hej igen! Tack för råden, vad gäller mina åtsittande kläder ska det nog gå bra (vad är det fö som säger att inte kvinnor också vill springa??)... jag har varit i kontakt med ansvarig på kommunen som vidarebefordrar mina uppgifter till rätt kontakter. Stämmer att det är skillnad, och såvitt jag vet nu har de många aktiviteter för ensamkommande ungdomar, men att det är vuxna som dessutom inte har tillgång till sfi (vilket man inte får förrän man fått tillfälligt uppehållstillstånd) dom kanske behöver hjälp att aktivera sig. Se gärna facebooksidan Inlöparna - spring för innanförskap.
1970 • Norberg
#6
29 oktober 2014 - 13:31
Gilla 
Får dåligt samvete varje gång jag springer förbi de flyktingar vi har i Norberg. Samtidigt så är det ju något man ska sköta organiserat. Jag känner inte att jag orkar ta tag och även hålla i en sådan stor apparat som det faktiskt är. Tror det är betydligt lättare om man är en större förening med fler medlemmar och där man har en tid varje vecka när man springer.
Men all heder åt er som startar upp löpargrupper för invandrare! Tala om att ni finns via Facebook och andra kanaler bara.
1970 • Järfälla
#7
13 december 2015 - 22:49
2 Gilla 
Vi har startat, en liten grupp i Farsta! Bara så ni vet! Det är inte svårt, bara att gå dit och fråga om nån vill springa! Oftast behövs ju lite spons i form av skormoch kläder men vi samlar in via löpargrupper och vänner och bekanta. Så heja er som funderar i samma banor, kör ba kör! Vårmnya fb-sida heter inlöparna farsta.
1981 • Vegan Runners
#8
13 december 2015 - 23:11
Gilla 
Hej! Grymt initiativ men jag fattar inte var ni utgår ifrån, "meet outside the house"?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.