Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1978 visningar

Dumt att springa med taskig häl?

1982 • Bjärnum
#1
11 april 2016 - 20:42
Gilla  
Hej.
Ber om ursäkt för långt inlägg.

Jag är tydligen en skadebenägen motionär som har fastnat för löpning. Jag har sprungit i snart 1 år och hållt mig till Asics Kayano 21 både för att jag pronerar samt inte är den lättaste killen (87kg). Jag uppdaterade mig nyligen till ett par Kayano 22 som kändes perfekta......den första halvmilen, efter det fick jag lite ont bak på hälen som ännu ej gått över efter några vilodagar. Det gör mesta ont när jag varit stilla och är som värst på morgonen. Men ju mer jag går ju mindre ont gör det över dagen. Jag provjoggade även en 6 km runda i mina Kayano 21 istället och efter ett tag kände jag ingenting av hälen dock så återkom smärtan på morgonen igen. Jag har fått tid hos sjukgymnast på fredag men är själv just nu inne på en irriterad slämsäck eftersom hälkappan är lite hårdare på Kayano 22. Vad tror ni är det dumt att köra på innan man vet säkert jag menar med tanke på att det onda släpper? Är anmäld till GV och är ju inte sugen på att släppa både det och träningen nu när jag är så nära.
1964 • veberöd
#2
11 april 2016 - 22:33
Gilla  
Jag har sprungit i många kayano modeller, ibland bättre, och ibland sämre uppdateringar. Just 22:an upplevde jag som en total katastrof. Skon hade i mitt tycke blivit både mindre i stl, samt mycket smalare, och åkte därför i retur snabbare än kvickt. Kan det vara så att modellen helt enkelt inte fungerar för dig, och att ditt onda beror på att du sprungit med för små skor. Legenden Rune Larsson hade problem med sina hälar och plockade bort själva plastbiten i hälkappan. Googla på Rune Larsson och skokirurgi så bör du hitta en instruktion hur han gick tillväga. Jag hade själv problem med en häl, och plockade bort hälkappan "Runestyle". Trycket på hälen försvann men jag tyckte att skon blev sladdrig. Jag hade nog vilat min häl och avvaktat läkarbesöket. Lycka till, krya på dig.
Thomas
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
12 april 2016 - 14:36
Gilla  
Mina hälar kommer inte alls överens med Asics skor, generellt har de ganska höga, trånga hälkappor. Mitt råd är att testa andra skor och var noga med att kolla hur de känns runt hälen, minsta tryck kan spoliera löpningen om det blir en kronisk bursit. Jag använder Skechers och Saucony då de passar mina hälar betydligt bättre efter mina tre häloperationer.
1982 • Bjärnum
#4
12 april 2016 - 20:03
Gilla  
#2 har hittat massvis med länkar till Rune Larssons skokirugi med utan bilder tyvärr. Men får kanske testa på ett par gamla skor innan man ger sig på nya dyra:).
Som tur är känns hälen faktiskt bättre idag.

#3 jag tyckte att dessa skor kändes helt perfekta och faktiskt skönare än mina Kayano 21 men klart det var ju när jag provgick och provjoggade lite i butik. Sen beställde jag från Wiggle i samma storlek och de kändes lika sköna. Men det blir nog lite skokirugi och sen får jag hålla tummarna för att det funkar. Några kroniska besvär hoppas jag slippa för löpning är ju alldeles för kul för att avstå.

Tack för era svar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.