Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1319 visningar

Löparskor för nybörjare!

Marcus E
1993 • Kristianstad
#1
10 september 2017 - 22:27
Gilla  
Hej!

Jag är på jakt efter ett löparskor och jag har inte riktigt koll på vad jag ska titta efter. Jag är 188cm lång och väger runt 93-94 kilo, något överviktig så några kilon ska förhoppningsvis bort!

Jag hade en hel del problem med fötterna när jag var yngre och behövde ofta väldigt bra dämpning i skorna, det har blivit bättre med åren men lite extra stöd kan behövas.

Jag överpronerar lätt men inte allt för mycket. Den ända löparskon jag någonsin har testat är asics gt 2000-2 och det var ett par år sedan så jag har inte mycket att jämföra med

Finns det någon sko ni skulle kunna rekommendera till mig? Finns skon på intersport är det ett stort + då jag har ett presentkort som är nära att brinna inne där, i värsta fall får jag köpa några kläder där!

Stort tack på förhand!
1961 • Oskarshamn
#2
10 september 2017 - 22:53
1 Gilla  
Det viktigaste är att du hittar skor som känns sköna på just dina fötter. Pröva flera olika modeller i affären och be om hjälp med att få skor med bra dämpning.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
11 september 2017 - 13:54
3 Gilla  
Köp skor utan konstigheter och dra dig inte för att välja en modell på rea. De ska kännas sköna redan när du provar dem. Inte alltför mjuka för då kan du slå igenom dämpningen eftersom du är en tyngre löpare.
Är det många kronor på kortet så köp hellre två olika par på rea än ett par dyra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.