Löpning Kläder, Skor & Prylar 16 inlägg 3458 visningar

Mängdsko för vintern? Peregrine?

Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#1
9 november 2017 - 18:55
Gilla  
Jag har en hälsena som blivit jäkligt kräsen på sko. Kinvaran sitter som smäck............men som vintersko är den lite halkigt. Så jag är ute efter en sko som är snäll med hälsenan och som jag kan köra långpass på vintern med. Asics gillar inte min fot längre. Haft några Salomon som inte fungerar optimalt heller. Är inne på Peregrine men har bara teroretisk kunskap om den.
Vad tror ni?

1973 • Jönköping
#2
9 november 2017 - 19:08
Gilla  
Peregrine och Kinvara är väldig lika men Peregrine är ju en terrängsko om du inte funderar på Ice varianten då. Jag tycker det är sällan man behöver dubbar på vintern om man inte springer asfalt i tätbebyggt område. Ofta kan man annars springa i vägrenen och där är sällan halt. Jag hade satsat på en mängdsko med lite grövre sula än Kinvaran. Själv kör jag Zealot - helt underbar och om du får tag i förra modellen så har den oxå 4 mm drop och reas nästan överallt nu. Den nya har fått 8 mm drop, har inte testat. Samma fit och storlek som kinvaran... Kan du tänka dig 8 mm så finns ju flera från Saucony. Lycka till med vinterlöpningen.
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#3
9 november 2017 - 22:22
Gilla  
Peregrine fungerar utmärkt som vintersko tycker jag,har kört med de varvat med Icebug senaste vintrarna, och du som bor norröver har säkert många bra packade skoterleder att springa efter,blir bra och skonsam belastning för ben/hälsenor.

Har just beställt ett par Koa St,liknande Peregrine men med grövre sula och större tåbox,ska prova dom och se om de är lika bra som Peregrine.
Anders Larsson
1977 • Klabböle
#4
10 november 2017 - 10:22
Gilla  
Jag har använt Peregrine 3 och 5. Till vinterlöpningen måste jag faktiskt säga att de inte alls är speciellt bra. På is har de sämre fäste än de vanliga asfaltskor (typ Asics GT 2000, DS trainer, etc) jag haft.
1990 • Stockholm
#5
10 november 2017 - 10:39 Redigerad 10 november 2017 - 10:40
Gilla  
Kikar också på Peregrine 7. Har haft Ice+ på foten strax innan stängning på löplappet, satt fruktat skönt på foten, inte sprungit med dem. Är intresserad utav att köra på vanliga Peregrine 7 genom höst, vinter och vårkant i kombination utav ett par Icebug Pytho4 som jag köpte i okunskap. Är ändå rätt nöjd att jag äger dem utifall det behövs spikskor. Nykär löpare, med hittills 497km sedan april med de flesta av milen sprungna från september till nu då det verkligen tog fart. Grusvägar och trail/skog.

@Jonas, Har hört massor av gott om Peregrine från ultrafolk och dylikt på youtube och bloggar. Men du varvar med Icebug och jag måste då fråga till vilken modell och är det beroende på väder som avgör om du springer i Peregrine eller Icebug, någon annan faktor som avgör?

Inte själv van vid 4mm drop, men är sugen på att jobba mig mot ett lägre drop då en större del (och kanske mer attraktiv del) av skormarknaden öppnar sig.
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#6
10 november 2017 - 10:56
Gilla  
Men från 6:an så är det en annan yttersula med mkt bättre grepp på snö etc.
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#7
10 november 2017 - 12:14
Gilla  
#5
De Icebug jag har är Pytho o Ardor,ingen av dom är nya utan flera år gamla men håller ihop än och har bara tappat nån dubb. Har turen att det finns bra skoterspår/skogsvägar att springa på vintertid,och funkar vanliga trailskor att springa med,brukar bara variera för att fötterna mår bra av det.
Fredrik Gustafsson
1968 • Storvreta
#8
10 november 2017 - 13:36
Gilla  
Sorry för lite trådkapning, men #2, vilken zealot har fått 8mm? Tänkte köpa ett par ISO3, kan inte hitta annat än att de har 4mm. Har det kommit ytterligare en modell, eller en ny variant?

Och för att kanske hjälpa ts. Jag gillar också kinavara, men ännu mer mirage (som inte finns längre). På vintern kör jag i icebugs anima dubbade, och det funkar fint för mig.

Leif Granholm
1968 • Lidingö
#9
10 november 2017 - 13:41
Gilla  
Sportamore har bra pris på Peregrine 7 Ice+ nu: https://www.sportamore.se/produkt/132418-saucony-peregrine-7-ice-f-bla
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#10
10 november 2017 - 13:52
Gilla  
Sprang hela förra vintern med Peregrine. Tyckte inte att de riktigt höll måttet på vägen faktiskt. Tidigare år har jag bara dubbat mina vanliga skor och så har det funkat toppen. Jag gjorde ett försök med dessa men den grova sulan gjorde det svårt att få fast dubben på topparna och när jag istället satte dem i dalarna nådde de inte upp (ner) och gjorde nästan varken från eller till.
Däremot är Peregrine min favvosko när det är ohalt, springer grus och skog och även transportsträckor på asfalt med dem.
1973 • Åkersberga
#11
10 november 2017 - 18:05
Gilla  
Jag monterar i BestGrip skruvar med hårdmetallspets sen flera vintrar tillbaka. Går att skruva i och ur efter behov i de flesta löparskor som inte är för tunna.
1965 • Eksjö
#12
10 november 2017 - 18:16
Gilla  
Skechers GoRun Ultra är nog den enda sko jag haft som jag tyckt har någorlunda acceptabelt vintergrepp på cykelvägar utan dubbar och därför köpt igen. Hyfsat skön för mina krånglande hälsenor också. Däremot skulle jag inte kalla den snabb om det har betydelse för dig - den är väldigt mjuk (den känns hård i mitten i början, men det försvinner efter bara några mil), så även vid asfaltslöpning känns det snart som att springa på gräs ungefär.
1973 • Jönköping
#13
10 november 2017 - 23:29
Gilla  
#8. Antingen läste jag för fort eller så är det korrigerat. Gick in på runnersstore för ett par veckor sedan för att beställa nya Zealot och såg då att det stod 8 mm drop vilket gjorde att jag inte beställde. Nu ser jag att det är korrigerat till 4 mm och att de fått supersnygga i en reflexvariant - blir till att beställa på en gång. Håller med #4 att Peregrine snarare bli hala på isiga vägar och föredrar oxå ett par vanliga med grov sula. Jag brukar köpa nya till vinterns, nya skor bättre grep och så är de insprunga till vårens lopp.
1967 • Åhus
#14
11 november 2017 - 10:34
1 Gilla  
Att tänka på vid vinter.
Att själva ytter sulan är av så mjukt gummi som möjligt, precis som vinter däck så är gummi kvaliteten av största vikt. (Lastbils åkare)
Har haft peregrine som terräng sko, och vill minnas att dessa hade ganska hård yttersula.
Det mjuka gummit greppar bättre och håller sig mjukt även vid kyla
Ett hårt gummi, ofta med grovt mönster blir mer stelt vid kyla.
Annika
1979 • Gävle
#15
16 november 2017 - 10:37
Gilla  
#12 Håller med! Det är något med det mjuka gummit som gör att de suger fast rätt bra i underlaget och dessutom tar bort en hel del av hårdheten i isen.

Mina börjar dock sjunga på sista versen, så jag impulsbeställde just ett par Saucony Peregrine 7 Ice+ som fanns till extrapris på Ellos av alla ställen. Har inte testat dem men chansade på samma storlek som i mina Saucony Zealot; funkar de inte får det bli ett nytt par Skechers.
Annika
1979 • Gävle
#16
2 december 2017 - 21:37
2 Gilla  
Jag har äntligen provsprungit mina nya Saucony Peregrine 7 ICE+ (fick en annan storlek än den jag beställt inte mindre än två gånger, skickade till slut efter dem från en annan sida, så det tog sin lilla stund att få hem ett springbart par).

Det var inte halt ute idag, så hur bra de funkar på snö och is har jag ingen aning om än. På asfalt kändes de dock nästan precis som Zealot! Passformen är densamma, storleken är precis lika, dämpningen och i stort sett hela sulan kändes i det närmaste identisk. Lite varmare förstås, och de ska visst stå emot väta till en viss grad. Lite mer ombonade helt enkelt. Så utan att uttala mig om hur bra de är på sämre underlag, kan jag ändå lova att om man gillar Zealot så gillar man de här.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.