Ultratri närmar sig!

ReportageDen 19 juli är det dags för sveriges första UltraTri. Marie Johansson är den enda kvinnliga deltagaren. Tidigare har vi fått läsa om Marie och hennes tankar om träning, nu berättar hon om hur hon förbereder sig den sista tiden.

Under de sista veckorna som är kvar och sista tiden har planerats in i minsta detalj! Cykeln fick visa vad den gick för i torsdags och vad som behöver justeras, men en backe på 16% klarade både hojen och ryttaren. Orosmolnet öppet havssimning är som bortblåst med ett par riktigt bra och avslappnade pass. Arbetar numera bara helg och då bor jag mer eller mindre på jobbet från morgon till kväll, fokuserar under vardagarna på träning tidig morgon och kväll för att få ut så mycket som möjligt av de 24 timmar vi har på dygnet.

 

Sen har vi ju det bästa träningspasset av de alla på söndag den 7 juli Frankfurt Ironman, hade från början tänkt att bryta men ju närmare jag kommer ju mer övertygad om att jag kommer inte klara det. Är i mitt livs form både fysiskt och psykiskt. Att genomföra en Ironman utan något som helst krav blir mer än angenämt, så jag kör hela vägen in i mål, om nu inget oförutsett händer. Jag riskerar inte mitt deltagande i UltraTri. När jag anmälde mig till Frankfurt Ironman så visste jag nämligen inte att jag den 19 juli går till start på Sveriges första Ultratriathlon.

 

Det psykiska och fysiska går hand i hand och du får aldrig glömma att huvud och kropp hör ihop. Det krävs så mycket att överhuvudtaget ta sig över mållinjen och jag kan inte begära av min hjärna att den ska hålla för tre urladdningar 2013, men utan krav går det. Blir det ett DNF så är det enbart för att jag under åren har blivit mer lyhörd på min kropps signaler.

 

Jag har även under de sista dagarna fått bryta en mental blockering, orosmolnet var tillbaka med "jag hoppar aldrig i igen". Jag var ett par sekunder från att bli överkörd av en motorbåt, lyckades samla mig mitt upp i paniken och började vifta och skrika så att de i sista sekunden fick syn på mig. Efter en sömnlös natt tvingade jag mig ner i vattnet igen. Det finns rester kvar av upplevelsen, men kommer vända det till positiv energi och ta lärdom av mitt misstag.

 

/Marie Johansson

1 kommentarer till artikeln

1970 • Borås
#1
2 juli 2013 - 20:28
Håller tummarna och önskar dig all lycka till :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.