Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Från besvikelse till att ta det i egna händer

Jag saknar verkligen den tid då vi hade riktigt tuffa basketträningar. Nu har vi hamnat i ett läge där den ena ursäkten efter den andra gör att vi blir färre. Och är vi få så är det fler som hoppar av för att "Det inte är någon idé".

Sedan vår coach började med praktik och fick svårt att komma till våra träningar har träningarna tappat lite fokus och fart. Det blir en del flams och en det verkar som en del bestämt sig för att vi inte kan ha vettiga träningar när vi inte har en coach. Här har vi rätt mycket att arbeta med. Sedan har vi några som ger upp så fort de ser att vi kommer att bli få på träningen och prioriterar annat. Därmed blir vi ännu färre.

Det här har ju också visat sig på matcher. Det är nu vi börjat förlora. Förlora matcher som vi borde ha vunnit. Det är tråkigt och hoppas att vi snart kan "hotta upp oss", kanske redan innan coachen kommer tillbaka.

Det blev ingen träning idag. Funderade på att åka till hallen och köra lite själv. Men tänkte att det var bättre att spara in restiden och köra lite egen träning. Så det fick bli en löparrunda i snöyran. Drygt 6km skrapade jag ihop i snö, modd och halka. Det gav härligt sug i benen.

 

Jag klädde på mig ett par vinterlöparkläder från Houdini (grymt bra, väl investerade pengar) och en underställsttröja i ull. Kläder som transporterar bort fukt och håller värmen. Hade också en mössa med transporterande material samt ett par handskar med ficka för hemnyckeln.

Galen! Tänker en del när de hör att jag är ute och springer mitt i vintern. Men faktum är att så länge det "bara" är snö så är det inte så halt. Och mot is kan man ha broddar som man drar på skorna.

Man får automatiskt in lite extra träning för benen då det är tyngre att springa i modd än torr barmark. Dessutom tar du ett bättre löpsteg när du ska akta dig för halkan. Tar man för stora kliv är det lätt att halka till och i djupsnö får du autoamtiskt en bra hållning. Så galen? Nä bara smart :)

 

Träningspasset avslutades med lite styrka i vardagsrummet innan jag åkte och storhandlade. Sharonfrukt blev den "nya" frukten. Har ätit det en gång förr, men det var länge sen. Så den betraktas som ny. :)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.