För hälsans skull

Mitt nyårslöfte är ju att hålla mig friskare det här året än vad jag varit 2012. Då måste man ju aktivt se till att det händer också. Det innebär att se till att få i mig allt jag behöver, hålla god hygien och gör allt för att stöta bort alla tänkbara bacilusker.

Jag började redan till frukost. Tog mig en liten promenad ner till butiken för att köpa lite pålägg, yoghurt och juice för att kunna göra mig en nyttig smoothie. Och på köpet få en stärkande promenad i den friska luften som är stärkande för slemhinnorna, vårt yttre immunförsvar.

 

I den här smootien hade jag (för 3 port) 2 bananer, 2dl yoghurt, 2dl apelsinjuice, lite blåbär och hallon. När jag delat upp i glasen tog jag 1tsk vetegräs i min (eftersom att barnen vägrar) ;-)

Vetegräs luktar lite som spirulina, alltså fiskmat, men löser sig lättare och smakar mindre.

Innan vi åkte iväg på barnkalas till en av världens goaste 2-åringar, körde jag en "nässköljning" för att skölja bort allt skräp som näsan filtrerar så att det inte hamnar i kroppen. Detta med en forhoppning att det ska minska risken för förkylningar.

 

Inte jättehärlig känsla, men man vänjer sig. Är man desperat så är man. Löftet om att hålla mig frisk så går jag ALL-IN.

Ska också lära mig att hålla händerna i styr. Inte fingra i ansiktet mer än när jag sminkar mig eller tvättar ansiktet. Om man tänker sig för, vet ni hur ofta man är och fingrar i ansiktet? Oftare än vad man tror. Klia lite, peta bort skräp ur ögat eller fingra vid mungipan.

Tvätta händerna så länge som det tar att sjunga "ja må han leva" två gånger. och gör detta så ofta du kan. Såklart efter varje toalettbesök, så fort du kommer utifrån samt före och efter varje gång du äter.

Tvätta händerna

  

1. Handflata mot handflata

2. Handflata mot handflata med knäppta händer

3. Handrygg mot handflata med knäppta händer

4. Fingrar i handflata

5. Gnugga tummen roterande i handflatan

6. Gnugga fingrarna i roterande rörelser

För ett friskt och hälsosamt år!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.