-22 i stockholm, härligt att åka skidor

Idag begav vi oss till Ågesta, stockholms längdskidsparadis… Klockan var 20.00 och aaaallt var klart, hon var säkrad gamla bettan osv, som den vidrigt kutryggade gamen från Disneys Robin Hood säger. När vi närmar oss parkeringen så slänger jag ett öga på termometern i bilen; – 22 grader. MINUS 22 grader!!!

Parkeringen som brukar ha fler bilar än en Ahlgrens godisbilspåse står nu bara en ensam bil. Vi kliver ur bilen och möts direkt av en åkare som närmar sig den ödsliga bilen. Dialogen blir kort och koncis:

“Är det kallt?”

Skidåkaren som visar sig vara en kvinnlig skidåkare alltså en skidåkerska, är helt isig i ansiktet och påminner om någon som inte hittade ett hus i den apokalyptiska filmen “Day after tomorrow”. Hon berättar att hon fått nog och att hon ska åka hem. Jag frågar om jag får ta en bild på henne, hon skrattar och säger att hon själv tänkt ta en bild men att hennes mobil tragiskt avlidit i kylan. Jag tar upp min telefon men den tvärdör direkt när den lämnar min fickas sköte.

Väl i spåret känns det som att se in i en frys fylld med fläktar som blåser på en samtidigt som någon slänger små små nålar över fläktarna så att de flyger in i ansiktet på mig… Lyckligtvis domnar våra ansikten av och vi kan åka färdigt passet

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.