rifugio och andra skidor

Vi letar efter en ”rifugio” – dvs övernattningsstuga i bergen – till vår skidsemester. Bara för en natt eller så, resten av boendet är fixat. Tänk att få skida in på sen eftermiddag, slappa lite, äta gott, sova tungt och vakna mitt i backen. Det finns fantastiska ställen, men det mesta är fullbokat och allt finns inte att få tag på online. Har ni funderat på hur saker har ändrats, förut behövde man tips och kunskap från andra och telefonnumren fick man leta efter. Nu googlar man och hittar de mest avlägsna boenden överallt. Med tillhörande mailadress. Som svarar inom en timme, från 3486 m höjd. Rätt häftigt.

Jag letar efter nya skidor. Inser att mina älskade Atomic SL Race har gjort sitt efter typ 11 år. De väger bly och ligger som en räserbil i carvingsvängarna. Ju mer jag trycker på desto mer levererar de. Men – utanför pisten är de värdelösa. Gräver sig ner i snön, fäller mig i svängarna och framkallar mjölksyra efter 20 meter. Det går inte längre, jag vill ha ett par enklare skidor. Nåt som jag blir glad av. Som håller mig trygg i isiga pister och som åker ovanpå snön när jag nån gång ger mig offpist. Finns såna? Som svänger bra, ligger fast utan att flappa och som gör mig till offpistdrottning?

Sen vill jag ju gå uppför också. Meditativt, ett steg i taget. Men det går ju inte att kombinera med de andra kraven. Nya pjäxor blir det isåfall – men kanske de kan användas även till vanliga skidor? Suck.

big_12

 

big_17

 

big_06

 

images-93


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.