ÖSK-loppet, ett lite annorlunda lopp

Idag har det sprungits ett lopp igen, men inte riktigt av den normala sorten, ÖSK-loppet har nämligen ingen vinnare. Åtminstone inte i den vanliga bemärkelsen, för vinnare finns och de är faktiskt fler än vanligt.

 

 

Loppet är nämligen ett sätt att samla in pengar. Främst är det riktat mot lag som vill samla till lagkassan, men jag är en av 29 som sprang för Time for Ghana, som samlar in pengar för att barn i Ghana ska få en möjlighet till skolgång. Sedan tidigare hjälper jag till genom att sponsra dom med naprapatbehandlingar, men det här var en chans att få göra något mer.

 

 

 

Upplägget är sådant att man under en period på 30 minuter springer så många varv man kan på en bana som är 500 meter. Sedan är tanken att man ska ha en eller flera sponsorer som skänker pengar baserat på det man presterar. Antingen som en klumpsumma eller som en summa man ger per antal utförda varv. Jag hade svårt att ragga sponsorer till detta, men i sista sekunden klev min mamma in som en räddare i nöden. Hon styrde upp inte bara en utan två sponsorer, där SCA kommer att skänka 2000:- och DHL kommer dessutom att gå in med 100:- per varv som jag springer Jag är oerhört tacksam för både hennes hjälp och såklart för givmildheten hos mina sponsorer, ett varmt tack till er!

Vädret kunde inte ha varit bättre med strålande sol och värme, helt underbart. Det var även en riktigt bra chans för mig att bättra på tvättbjörnslooken jag påbörjat (solbränd hela ansiktet förutom där solglasögonen suttit).

Hade lite mystiska känningar i höger ben efter gårdagens pass, men efter uppvärmningen kändes det faktiskt riktigt bra. Och under loppet kändes det inte alls, så det var bara att köra. Det var massor av lag och deltagare och eftersom vissa gick och andra sprang var det bitvis ganska trångt. Men det var ingen större fara då det var uppdelat i olika "heat". Och värst var det också bara från början då alla trängdes och ville iväg, när det luckrats upp en aning var det helt ok.

Jag pinnade på i ett halvsnabbt tempo, typ halvmarafart eller där i trakterna. Det var en liten slinga med några tvära svängar och det drog ner tempot en aning, men det var faktiskt ganska välkommet då min ovana för värmen gjorde att det blev ganska utmattande ju längre tiden gick. De tvära svängarna passade jag helt enkelt på att sakta ner lite.

Vid varje varv fick man ett band som kvitto för att kunna sammanställa allt i slutändan, en smidig lösning förutom att jag bar dom runt halsen och mot slutet kändes det som en halsduk. Personligen fick jag ihop 19 band och det innebär maffiga 3900:- från SCA och DHL! Tillsammans som grupp sprang vi riktigt mycket, nämligen 353 varv. Exakt hur mycket pengar det genererar till Time for Ghana får vi se om ett tag efter att allt sammanställts. För de som vill stötta Time for Ghana men inte hann innan loppet, är det bara att surfa in på deras hemsida för att se lite olika sätt man kan hjälpa till på.

 

 

 

Det var grymt skoj idag och alla som deltog ska ha en eloge! Extra skoj att få träffa lite nya bekantskaper och jag hoppas att vi om inte annat ses igen nästa gång det beger sig. Då samlar vi en ännu större grupp och fler sponsorer och toppar det här.

 

http://johnnysellven.com/?p=1399

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.