Fyra fina fyror till famlingen

Efter en vilodag var det tillbaka i löparskorna som gällde idag. Håller fast vid planen att köra intervaller denna vecka och föra överraskande blev det således 4x4 även idag. Valde att skippa den fina asfaltbelagda raksträcka som jag körde förra passet på, visserligen trevligt att se tiderna men jag tror det är bättre att hitta underlag och svängar som liknar tävling. Och det var anledningen till att jag var tillbaka vid Oset på lunchen.

 

Innan passet, laddad och pigg

 

Det kändes visserligen tyngre idag än i onsdags, men tiderna var överraskande fina. Låg på 3:26 - 3.23 - 3:23 - 3:21. Visserligen inga backar att tala om, men lite svängar och underlaget bjuder på lite "motstånd", åtminstone jämfört med asfalt. Således ett gäng nya fyror till de övriga, samlingen växer snabbt.

 

DSC_0383
Här stannade jag klockan efter passet, inte riktigt lika pigg men desto mer nöjd

 

Rent teoretiskt ska jag nu kunnat öka mitt maximala syreupptag med mellan 1-2%. Beroende på hur vältränad man är får man ända upp till 0,5% förbättring per pass. Och jag är knappast elitnivå så om något så väljer jag att tro på den högre siffran. Och om inte annat så kommer jag intala mig själv att jag är bättre och utnyttja placebokrafternas oändliga källa till förbättring.

Avslutningsvis vill jag önska alla läsare en trevlig fredag och se till att ta hand om er.

 http://johnnysellven.com/?p=1996

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.