Viktor Johansson PT

Hallands Ultra 50 km - imorgon smäller det

“Idag har jag gjort något dumt… Ja, i alla fall något som kittlar lite oroande i magen. Jag har anmält mig till Hallands Ultra 50 km! “

image

Det har nu gått åtta veckor sen jag anmälde mig till Hallands Ultra. Jag ser fortfarande detta lopp som min livs största utmaning i min träningskarriär. Under dessa veckor har det varit stort fokus på löpningen, vilket så klart har varit ett måste. Förra året vid samma period, körde jag 3timmars  pass på rullskidorna (3or), men som ni förstår har det blivit snålt med rulltimmarna. Det kräver sin tid att springa 50 km, men peppa,peppa så har det gått riktigt bra. Jag kickade igång våren med Laxaloppet 10km sen blev det Göteborgsvarvet 21 km . Förra veckan spände jag bågen och körde det sista långpasset. Så här rapporterade jag på Funbeat direkt efter passet:

Sista långpasset innan Hallands Ultra - Prins Bertil Stig. Tanken var 3 timmar, men värmen satte stopp för detta.. Det blev bara 2:50 h och 29 km.. Trots mer och starkare sportdryck och vatten än vanligt upplevde jag väggen för första gången i mitt liv, jag var helt väck när jag kom hem.. Fosterställning i duschen och Emmelie fick mata mig med tänkbar återhämtningsenergi. Nu två timmar efter börjar jag känna mig som människa igen.. Nu efteråt är jag jäkligt nöjd att jag lyckades tömma mig så här pass, samtidigt är det lite smått skrämmande och börja tänka 50 km om mindre än två veckor….

Med lite distans till detta pass, så är jag nu jäkligt taggad. I onsdags lufsade jag runt milen på en timme och därefter körde jag igenom benen med styrka och stretch. Igår blev det en snabbis på 5 km och idag blir det bara laddning både för kropp och knopp.

Så vad mer ska jag säga. Det är bara att spänna bågen, för imorgon ska gränser sprängas.Starten går kl. 9 därefter springer vi Prins Bertil-stig förbi Tylösand-Grötvik-Halmstad Slott-Nissan och därefter upp mot Skedala skogen.

Ni som kan och vill, kom gärna ut och heja. Det kan nog behövas!!

http://vasacoachen.nu/

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.