Viktor Johansson PT

Energiplan - Hallands Ultra 50 km

På lördag är det äntligen dags! Jag räknar med en tid runt 5 timmar och om allt går enligt plan kommer sluttiden börja med en 4 a.  

image

Ord från Tommy och Simon på Umara sports -  De generella riktlinjerna som du säkert har hört en miljon gånger snart, är att vid distanser över 2,5 timme så bör intaget vara 90 g kolhydrater varje timme och då från start och med en komposition av olika kolhydratkällor med både glukos (maltodextrin) och fruktos. Intaget ska fördelas till att intas lite och ofta om möjligheten finns. Tänk också på att du även ska få i dig 6-8 dl vatten i timmen för att optimera ditt resultat.  Mer om detta finns på  Prestera Mera 

2 dagar innan

Idag torsdag börjar jag ladda på glykogendepåerna.  Jag kommer fortsätta äta som vanligt men kommer välja en kost som innehåller lite mer snabba kolhydrater som till exempel vitt bröd, havregryn och ris. Dessutom blir det juice till frukosten och lite extra frukt under dagen.  Förutom den vanliga kosten kommer jag ta sportdryck (2 skopor), en dos mellan frukost och lunch och en mellan lunch och middag. Imorgon blir det fredagsmys med en rejäl portion glass till efterrätt.

Tävlingsdagen - uppladdning

3 timmar innan start - Havregrynsfrukost, macka, juice och en Resorb.
2 timmar innan start - 2 dl rödbetsjuice
1 timme innan start - 1 skopa sportdryck + 1 skopa intend i 750 ml vatten

Under lopppet

Vätskebälte med 4 småflaskor: 2 flaskor med 90 g sportdryck o 2 flaskor med rent vatten (ny laddning inne i stan, 21 km).

Gel med koffein:  6 cola gel med koffein (1 varje 30 min utefter första timmen).  

Gel utan koffein: 6 gel smak av Hallon och lime (var 15 e minut sista 15 km). 

Vatten: kommer jag ta på stationerna, lite och ofta hela tiden. 

Depåerna kommer att finnas vid:

Vid depåerna kommer vi att servera sportdryck från Umara, coca cola, kaffe, vatten, alkoholfri öl, chips, chokladbollar, smågodis, frukt mm. Utbudet kommer att variera vid varje depå. Det går bra att fylla dina vattenflaskor vid varje kontroll.

Vädret ser bra ut, i alla fall perfekt för oss löpare. Växlande molnighet med nn temperatur runt 15 grader varmt. I skrivandet stund ser det ut att bli uppehåll vilket kanske lockar ut er längs med banan. Kom gärna ut och hejar. Om ni har möjlighet och lust, får ni mer än gärna överraska mig under de sista 20 km, det är då jag behöver det där lilla extra. 

Med tanke på regnet nu dessa dagar kommer  det vara blött och slirigt i skogen ute i Kaneberg. Så planen är att börja springa i mina allroundskor Salomon S-lab series med 8 mm dropp och sen byta till mina mer terrängskor (Salomon Slab sense Ultra) inför sista 15 km. Om du har lust att supporta mig med detta så får du gärna höra av dig, tack på förhand.

image

  Läs om loppet här 

 

2 kommentarer till inlägget

Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#1
8 juni 2017 - 18:33
Asså bara en sån sak som att det finns chokladbollar. Det är fan ta mig ett kvalitetslopp.
Joakim N
1983 • Ängelholm
#2
9 juni 2017 - 09:24
Börjar känna lite nerver nu, trots aldrig sprungit så långt :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.