Utseende och årstider

Utseende och årstider

 

Speciellt för er har Beautyka genomfört en utredning om vilka typer av utseenden det finns och vilka färger passar människor av specifika årstider. Här nedan kommer det lite teori som vi hoppas ska hjälpa er att bestämma vilken färgtyp just ni är och även en liten checklista som ska göra det ännu enklare och roligare.

 

 

Fyra årstider - fyra färggrupper

 

Titta runt om er och säg vad ni ser. Vi är omringade av olika färger, som fyller vårt liv med känslor och påverkar vårt humör. Färger påverkar oss på samma sätt som vår omgivning - de förändrar vårt utseende, gör att vi ser fräschare ut eller tvärtom betonar våra brister som vi skulle vilja dölja. Dock är ju inte samma färger aktuella för alla människor. I några färger ser vi jättebra and fräscha ut medan andra färger gör oss bleka och sorgsna. På så sätt är det just färgen som spelar den avgörande rollen när vi väljer kläder eller smink. Därför är färganalysen baserad på årstider som avgör vilka färger som är mest gynnsamma för representanter av specifika årstider.

 

Som ni kanske kan gissa, så finns det totalt 4 typer av de utseendena, baserade på årstider: vår, sommar, höst och vinter. Vår och sommar hör till varma årstider medan höst och vinter är kalla. Samma princip gäller för färgerna. Med hjälp av informationen nedan kan du enkelt bestämma vilket årstid just du är. Det enda som ska behövas är en spegel. Titta uppmärksamt på ögonen, hyn och hår, anteckna och jämför med informationen nedan!

 

1.Våren

 

Den första typen vi ska bli bekanta med är våren. De som hör till den typen har följande egenskaper: fräsch och ljus ansiktsfärg med lite rosa underton. Representanter av den typen kan få en vacker bronsfärg när de solar. Håret brukar vara ljust eller gyllene. Ibland kan det förekomma nyanser som liknar honung. Ögonen har intensivt blå, grön eller olivfärg med stora variationer i undertoner.

Människor av den typen kan beskrivas som delikata, strålande och fridfulla. De rekommenderas att välja kläder gjorda av naturliga material med enkla mönster. Tjejer av typen vår ser bäst ut i glada varma färger som associeras med vår och återfödelse. Om ni passar in i beskrivningen ovan, då kan ni anteckna följande färger. Så, vilka färger ska vår-människor prioritera?

 

Färger för årstiden VÅREN

·         vit: matt, krämig färg med underton av äggskal;

·         brun: ljusa nyanser av choklad, karamell eller honung, nyanser av kaffe utspätt med mjölk;

·         beige: champagne med gula undertoner; undvik beige med gråa eller ljust blåa undertoner

·         gyllene: det bästa valet, alla nyanser ska se jättebra ut

·         gul: solgult eller pastell nyanser;

·         rosa: ljust rosa, pastell rosa eller korallnyanser;

·         orange: intensiv orange, persika;

·         röd: intensivt röd, röd med orange eller gyllene nyanser, tomatröd;

·         lila: ljusa nyanser;

·         blå: nyanser med gul underton, kobolt eller turkos;

·         grön: fräsch, ljusa nyanser med gula undertoner

 

2. Sommar

 

Den andra typen är sommar. Om du har en ljus hy med svaga undertoner av kall ljus blå eller alltid blek, men med konstant rouge (oberoende av väder) - då är du en definitiv sommartyp. Dock, även med allra blekaste huden kan representanter av sommar bli brons-bruna när de solar. Håret karaktäriseras av mörkt-bruna eller varmt blonda färger. Ögonen brukar vara grå (ibland med gröna nyanser), bruna eller blå.

 

Sommarmänniskor kallas ofta för eleganta och fräscha. Det ska tas hänsyn till när man väljer kläder - att välja klassiska saker är den bästa lösningen. Betona er elegans med lätta tyger i romantiska stilen, små accessoarer och enkla mönster. Pastell nyanser ska framhäva ansiktet och dess färg. Om du passar in i den typen av utseende, då är det kanske dags att kontrollera om dessa färger finns i din garderob.

 

Färger för årstiden SOMMAR

·         vit: dämpad vit;

·         gul: ljust citrongult, vanilj, pastell nyanser;

·         rosa: puder undertoner, mjukt rosa, rosa med gråa nyanser;

·         röd: mörkt röd, crimson, fuchsia, körsbärsröd, undvik nyanser av orange;

·         blå: blå med gröna eller gråa undertoner, himmelsblå;

·         grön: mintgrönt, pistage, turkos, grönt med blåa nyanser;

·         lila: alla nyanser av lila;

·         beige: alla ljusa nyanser;

·         brun: ljusa undertoner med blåa, gråa eller rosa nyanser;

·         grå: alla nyanser;

·         silver: ett bra val för accessoarer

 

3. Höst

 

Varm och gyllene underton av huden är ett kännetecken för representanter av hösttypen. Huden är till mestadels ljus med lätta brons undertoner eller andra gula nyanser. Hyn är solkänslig, vilket leder till rodnad eller fräknar. Vad gäller håret, så brukar det vara mörk blond, mörkbrunt eller alla nyanser av brunt med röda eller koppar undertoner. Karaktäristiska färger för ögonen är oliv eller bruna med gröna nyanser. Ibland kan man se gyllene ringen i iris.

Hösten associeras ofta med jordfärger som ska passa bra alla representanter av den typen. I kläder rekommenderas det att välja monokromatiska mönster och tyg av tjock kvalitet.

 

Färger för årstiden HÖST

·         vit: elfenbensvit och champagne;

·         beige: varmt beige eller med undertoner av kanel, nyanser av gyllene är välkomna

·         gul: gul med gyllene undertoner, undertoner av curry eller senap, gul med nyanser av grön, brunt eller orange;

·         rosa: puder undertoner, mjukt rosa, rosa med gråa nyanser;

·         röd: varma nyanser av röd, pomegranatsröd, korall eller röd med undertoner av brunt;

·         blå: endast nyanser med gyllene underton;

·         grön: oliv, mörkt grön;

·         lila: aubergine eller plume lila;

·         brun: varm och intensiv brun, nyanser av kakao;

·         grå: endast varma nyanser med undertoner av brun eller grön, grafit;

·         orange: intensiv orange

·         gyllene: passar perfekt för smycken

 

4.Vinter

 

Starka och energirika - dessa adjektiv karaktäriserar människor som hör till färgtypen vinter. Karaktärsdrag är intensiva ansiktsdrag med expressiva ögon av intensiva färger: gröna, gråa, mörkt blåa eller bruna. Huden brukar vara jätteljus och blek. Representanter av vinter brukar aldrig bli bruna när de solar, dock finns det undantag när människor med olivfärgad hud blir lite bruna. Håret är svart eller mörkbrun.

Vintermänniskor är det enda typen som har svart som en ideal färg, därför kan ni successivt använda färgen i vardagen eller på fester. Intensiva färger är ett kreditkort för den färgtypen, vilket betyder att ni alltid kan experimentera och upptäcka nya färgkombinationer. Vad berör accessoarer, så kommer silver eller vitguld vara bästa alternativ. De ska belysa er hy och betona elegans och grace.

 

Färger för årstiden VINTER

·         vit: snövit;

·         svart: intensivt svart;

·         grå: silver, mörkt grå;

·         röd: kall röd, vinröd, rubinröd;

·         rosa: intensivt rosa;

·         lila: lila med nyanser av svart eller mörkt blå, mörkt-lila;

·         gul: citron, intensiv röd;

·         grön: grön med blå undertoner, mörkt-grön, turkos;

·         brun: mörkt brun;

·         silver: alla nyanser

 

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.