Löpning Kom igång 6 inlägg 3098 visningar

Någon mer som behöver hjälp med att komma igång? Kanske följas åt och inspirera varandra?

Ewa Bertilsdotter Koivisto
1969 • Malmö
#1
2 december 2011 - 09:37
Gilla 
Har sedan i somras inte kommit igång riktigt med joggningen igen, tyvärr. Är nu påväg att bli av med min förkylning så nu borde det vara dags att komma igång igen men... behöver inspirations hjälp!

Någon mer??
1972 • Sjöbo
#2
2 december 2011 - 11:53
Gilla 
Om du har en Iphone kan du ladda ner appen "couch to 10k". Den avser att på tretton veckor ta användaren från noll till att kunna springa en mil. Den är mycket enkel och går ut på att du i starten bara springer en kort stund och sedan går. Tex vecka 1, dag 1,2,3 springer 30 sek, och går i 4,30 min. Vecka 2, dag 1,2,3 löper du en minut och går fyra minuter. Det som är positivt med appen är att man alltid klarar det mål den sätter upp. Alla kan springa 30 sek.

Jag har haft en del motivations- och skadeproblem och har en lång period av stillsittande. Jag har mest haft ångest över tanken på att jag ska gå ut och springa 5-10 km och liksom inte kommit ut. Men nu är jag i vecka 2 i appen och det går lysande. Det är så skönt att komma hem och veta att jag faktiskt varit ute på en motionsrunda. Om tretton veckor kommer jag klara att springa en mil.

Jag kompletterar också löpningen med att lyssna på antingen riktigt bra skivor eller P3 dokumentär.

Jag för också dagbok härinne i vilken jag försöker skriva hur jag springer och vilken känsla jag har.

För att få lite inspiration tycker jag också att du kan läsa en riktigt bra bok om löpning samt sätta upp lite prestationsmål för dig själv och ge dig själv belöningar när du nått upp till målen.
Ewa Bertilsdotter Koivisto
1969 • Malmö
#3
2 december 2011 - 17:28
Gilla 
Jag har nog egentligen inte probem med att springa, hade kunnat sticka ut och springa 5 - 7 km av ren envishet MEN jag har tappat lusten helt! Sjukan gör inte saken bättre. Har ingen Ipone tyvärr och har inte hittat några bra appar till Xperia.

Var hittar man din dagbok? Kanske kan bli inspirerad av den ;)
Var springer du i Malmö nu när det har blivit så mörkt? Jag bor nere vid Ribban och ärligt talat är det inte allt för mysigt att ut och springa här nere. Tomt och mörkt.
1972 • Sjöbo
#4
3 december 2011 - 09:45
Gilla 
Jag bor på Kirseberg så det blir mest runt där eller ut till Bulltofta motionsområde. Jag springer ofta lite senare på kvällen när ungarna har lagt sig. Det är då det finns tid för egna aktiviteter.

Min Löpardagboken tror jag man hittar om man trycker på mitt namn men jag tror inte du kommer bli så inspirerad av. Kan du inte gå till bibblan och låna en bok om löpning? Har du någon bekant att springa med? Jag vet att Friskis har löpgrupper men jag vet inte riktigt frekvensen av den men kolla på deras hemsida. Sen tror jag det finns lite olika löparklubbar i stan, tex Heleneholm som jag tror man kan ta kontakt med.

Har du funderat på att sätta dig ner och skriva ner varför du vill springa och vilka målsättningar du har med löpningen.
Ewa Bertilsdotter Koivisto
1969 • Malmö
#5
3 december 2011 - 11:58
Gilla 
Har svårt att gå organiserade joggningar då jag aldrig vet när mannen är ute och rester och jag är hemma med 4,5 åring. Känns trist när man inte kan vara med om man satt upp sig. Skulle joggat med en grupp i slutet på sommaren på onsdagar och det visade sig att mannen var borta i jobbet mer elle rmindre alla onsdagar eller att jag fick kvälls konferens just den dagen!

Jag måste nog bara tvinga mig har jag en känsla av! Men vädret gör det inte bättre. Var mycket lättare i somras.

Har bestämt att jag ska ut och gå varje dag nu i en vecka. Bra början tror jag. Tar på löparskorna så vet man ju aldrig om det blir ngt löparsteg också ;-)
1971 • vännäs
#6
3 december 2011 - 12:16
Gilla 
ta på dig löpaskorna men varför springa? Nöjd dig med 5 x5 min hopprep men hög musik på steron. tävla mot dig själv. hur många hopp kan du göra innan du trasslar in dig i repet?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.