Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 7083 visningar

Lårmuskel har gått av

Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#1
25 januari 2012 - 11:37
Gilla 
Råkade ut för en skada i låret i höstas, trodde då att det bara var en bristning i främre lårmuskel. Men eftersom jag har haft kvar som en stor knöl på övre delen av låret så har jag kollat upp det nu. Och röntgen visade att en av de fyra delarna i främre lårmuskel (Rectus femoris) har gått av helt. Det var tydligen även en del rester av en blödning i området (vad det nu innebär?)...

Så jag undrar om någon har erfarenhet av detta eller vet något om det? Vad kommer att påverkas av att denna muskel är av? Finns det något man bör undvika att göra? Är det något som går att operera och bör man i såna fall göra det (distriktsläkaren visste inte)? Hur lång rehabilitering kan det vara vid operation?

Kan ju tillägga att jag kan springa, men tycker att jag begränsas vid lite högre hastighet. Men det kanske blir bättre när jag tränat lite mer? Har också märkt att jag lätt får kramp i den trasiga muskeln.

(Jag ska få tid hos ortoped men det kan ju ta ett tag, så hade ju varit kul om någon här vet lite mer...)
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#2
25 januari 2012 - 11:56
Gilla 
När jag var 21 drog jag av stora delar av rectus femoris på vänsterbenet under en fotbollsmatch, det läkte ihop hyfsat på ett par tre månader, men det blev en rejäl knöl, som jag fortfarande har kvar. Det påverkade min kordination en hel del under flera år i precis som du säger högre hastigheter och i riktningsförändringar. Nu märker jag inte av det mycket längre;-)

Då kollade jag med både sjukgymnast och läkare och de menade att det inte var någon större idé att göra något åt det, annat än att träna och vila. Detta är ju nästan 20 år sedan så praxis kanske har ändrats. jag tycker du ska kolla med läkare el sjukgymnast.

Vi kanske ses någon gång på en löptur i staden och då kanske vi kan jämföra "knölar" ;-)

Lycka till!
1954 • Hönefoss
#3
25 januari 2012 - 11:59
Gilla 
Jeg har en muskel på baksiden av låret som røk av under rulleskikrasj. Muskelen sitter nå bare som en knöl bak på låret. Flere år siden, men har ingen plager med den. Beinet funker like bra:-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.