Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4094 visningar

Infektion och träning inför Växjö Marathon den 20 oktober

Frédéric
1986 • Växjö
#1
12 augusti 2012 - 19:00
Gilla 
Hej. Den 30 juli började jag följa och ett av träningsprogrammen för marathon och samtidigt dök en böld upp på min högra vad. Denna blev under veckan större, och när jag vaknade på måndagen (6 aug) hade jag också fått feber och kände mig illamående, och begav mig därför till vårdcentralen. En läkare skar upp den och sedan dess har jag haft en gummidrän i vaden och bytt förband dagligen (gjorde ett återbesök på fredagen då det fortfarande var så pass stor inflammation och mycket var kvar att hon bytte dränen). Har knappt kunnat gå större delen av veckan och har fått en del "träningsvärk" i vänster vad av allt det extra arbete det benet fått göra, samt inte kunnat sträcka ut det högra benet riktigt.

Oroar mig för att musklerna/lederna ska komma i obalans och framför allt för hur jag ska återuppta träningen och om det är någon idé att fortsätta med träningsprogrammet där jag skulle ha varit om ingen infektion drabbat mig.

Tack.
1972 • Växjö
#2
12 augusti 2012 - 22:59
Gilla 
Vi ser inte din träning och vet inget om din träningsvbakgrund så det är svårt att svara. Missar du låt säga tre veckor så bör du ägna 7-14 dagar åt uppstartslöpning sedan modifiera programmet lite så kan du följa det helt och hållet igen efter ytterligare ett par veckor. Men det beror på vilken fart, mängd du tänker och vilken bakgrund du har. Framför allt, fråga läkaren när det är ok att börja springa igen.

God bättring!
Frédéric
1986 • Växjö
#3
13 augusti 2012 - 15:10
Gilla 
Hej och tack för ditt svar och dina goda råd. Har slarvat en del med loggningen på jogg.se i år eftersom jag använt Endomondo-applikationen för Android sedan i vintras, men jag klarar milen på 46 minuter och har sprungit drygt 5-6 mil i veckan under sommaren. Var hos läkaren idag igen och hon konsulterade i sin tur en annan läkare som trodde på 2-3 veckor tills jag kan börja träna igen.
Frédéric
1986 • Växjö
#4
13 augusti 2012 - 15:12
Gilla 
Jag började dock träna igen i april efter flera års uppehåll (synnerligen sporadisk löpning under 2010 och 2011.)
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
13 augusti 2012 - 17:52
Gilla 
Tror du kan hitta kortare marathonprogram som det kan passa bättre att haka på om du tappat för många veckor. T ex har Pete Pfitzinger gjort program på 12 veckor för marathon men jag tror inte de finns på nätet, men du hittar nog andra. Annars får du improvisera, det är inte så svårt att snickra ihop ett individuellt träningsprogram om man har grunderna klara för sig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.