Löpning Övrigt 21 inlägg 8820 visningar

Blogg försvunnen: milen sub40

1978 • Handen
#1
22 februari 2014 - 20:36
Gilla 
Hallå! Sista veckorna har jag varit ganska inaktiv här på jogg. Men när jag häromdagen skulle kolla in min favoritblogg milen sub40 så hittar jag den inte! Och inte hittar jag Lennart här på jogg heller. Försvunnen?
Hoppas han hittar tillbaka snart. Gillar honom jättemycket! Nån som vet varför han är borta?
< < < 1 2 > > >
1981 • Örebro
#2
22 februari 2014 - 21:34
Gilla 
Han har lagt ner bloggen dessvärre, har inte så många fler detaljer dessvärre. Mycket tråkigt då även jag gillade den.
1965 • Kungsholmen
#3
22 februari 2014 - 21:35
Gilla 
Han har stängt ner bloggen men finns kvar här på jogg så han kanske svarar dig själv snart.
1979 • VESSIGEBRO
#4
23 februari 2014 - 11:21
Gilla 
Jag hittar inte heller honom! Jag följde hans träning ...Saknar den mannen jag med!!
1964 • bohus
#5
23 februari 2014 - 15:57
Gilla 
Tråkigt att han lagt ner , jag läste den med glädje ,den stack ju verkligen ut bland dom andra "reklambloggarna"
Lennart
1971 • Vallentuna
#6
23 februari 2014 - 17:33
2 Gilla 
Hej!
Först vill jag säga att jag uppskattar att ni saknar bloggen. Jag saknar er också :-)!

Jag tänkte här förklara varför jag bestämde mig för att lägga ner bloggen. Inlägget blev långt, men den korta versionen kanske kan summeras med att det pågick saker runt min blogg som jag upplevde olustiga och jag visste inte riktigt vilka krafter jag hade att göra med. Ingenting hände egentligen, men ovetskapen om andras syften, och att jag upplevde saker lite ojusta och manipulativa fick mig att lägga ner bloggen.

Det var den korta versionen och den som är intresserad av den långa versionen kan fortsätta läsa här………….

Det hela började med mitt inlägg som hette ”Runners World är tyst” där saker och ting tog skruv. I inlägget ifrågasatte jag:

1. om SvD och Maratonbloggen åsidosatte viktiga etiska och demokratiska principer.
2. jämställdheten på våra lopp, och här användes Lidingöloppet som ett exempel.
3. småfuskarna på våra lopp.

I anslutning till detta inlägg återkom jag också hela tiden till att ”RW var tyst” och inte tog upp några av dessa frågor. Kortfattat så kanske man kan säga att RW inte diskuterar några kontroversiella frågor alls i tidningen (rätt eller fel kan man tycka vad man vill om, och det spelar heller ingen roll).

När ovanstående inlägg hade legat i några dagar började jag maila med chefredaktören på Runner´s World (Stefan Larsén) för en kommentar. Den maildialogen pågick i ett par dagar och då upplevde jag att maildialogen började kännas lite olustig, och de olustiga känslorna späddes på ytterligare av att en person som ofta skriver artiklar i RW lämnade ett par kommenterar på min blogg. Den skribenten visste vad som pågick (på grund av att jag hade meddelat det) och med den kunskapen upplevde jag dessa kommentarer lite olustiga (lite manipulativa).

Samtidigt som jag kände olustkänslor så fick jag hem senaste numret av RW i brevlådan med den extra tidningen om Lidingöloppet. Den tidningen fick mig så klart att undra hur starka de ekonomiska kopplingarna är mellan RW och LL (samtidigt som jag hade ifrågasatt jämställdheten på våra lopp, inklusive LL, och RW, i mitt inlägg som hette RW är tyst som jag mailade med Stefan L om att kommentera). Som ni märker börjar det här bli en ”soppa” av saker och beroenden som jag inte riktigt kunde hantera på kvällar och helger. Jag frågade också mig själv om RW verkligen är intresserad av att granska LL kritiskt om det kan påverka deras ”sammarbete”?

Stefan Larsén skrev i mail till mig att citat ”det är och ska vara vattentäta skott mellan marknadsavdelning och redaktion”. Vad han menade med det och om det är så vet jag inte. Det var i alla fall detta som fick mig att ”ge upp” och lägga ner bloggen.

Det blev för mycket. Mitt inlägg. Kommentar från RW. Lidingöloppsbilagan och vattentäta skott från Stefan Larsén. RW skribent som lämnade konstiga kommenterar samtidigt som jag mer och mer började tro att jag var inne på ett område jag kanske inte borde vara inne på. Det hela kändes lite farligt och jag blev kanske lite rädd.

Även fast ingenting konkret egentligen har hänt så var det för mycket konstigheter som hände (jag vet, det låter lite paradoxalt) och som jag inte ville vara med om. Ovetskapen om andras syften, och att det blev lite jag mot alla, där vissa var väldigt starka, kändes inte bra och till slut tänkte jag att jag och min blogg inte har en chans mot dem så det var lika bra att lägga ner. Det finns ingen anledning för mig att ”grotta i det här” eller utsätta mig för det här på kvällar och helger. Därför lade jag ner.

Sist ska jag också i rättvisans namn säga att det kan vara så (jag vet inte) att Stefan Larsén på RW också upplevde mitt inlägg, och att jag ville att han skulle kommentera det, lite obehaglig och att det troligvis var därför han ställde frågor till mig som jag sedmera upplevde obehagliga. Det tycker jag också att man måste förstå. Dock kan jag inte begripa vad den andra RW skribenten höll på med.

Det var min syn på situationen och hur jag upplevde den. Andra kanske tycker annat, men i slutändan är det ändå mina känslor och mina upplevelser som jag bygger mina beslut på.

Sköt om er, och ha det fint!
1979 • VESSIGEBRO
#7
23 februari 2014 - 17:41
Gilla 
Väldigt väldigt tråkigt!! Jag verkligen gillade din blogg och alla andra sköna grejer du höll på med. Jag hoppas jag träffar dig live på något lopp Lennart :)
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#8
23 februari 2014 - 18:18
Gilla 
Gillar inte RW, men gillar din blogg Lennart. Mycket ledsamt att saker får påverka ditt skrivande.

Ta hand om dig, och stå på dig!
1978 • Gävle
#9
23 februari 2014 - 18:42
Gilla 
Hej Lennart! Supertråkigt att det blev så, och jag förstår dig. Det är ju inte värt det om ens hobby, som ska vara något positivt, börjar sprida dåliga vibbar in i resten av vardagen.
Jag har undrat var du tog vägen och om något allvarligt hade hänt. Skönt att du har öppnat din joggprofil igen i alla fall så man får se hur du har det. :) Hoppas att bloggen gör comeback när du känner dig redo.
1978 • Handen
#10
23 februari 2014 - 19:13
Gilla 
Kämpa på Lennart och fortsätt att våga sticka ut. Hoppas du kan träna på som du vill. Förhoppningsvis får vi ta del av dina tankar omkring din träning och världen runtomkring löpningen framöver när din motivation kommer tillbaka.
Pär M
1969 • Umeå
#11
23 februari 2014 - 19:57
2 Gilla 
Lennart starta en gen tidning(utan reklam) med motot " om löpare för löpare" och noll annonser om kommande lopp som kostar skjortan:-)
1965 • Eksjö
#12
23 februari 2014 - 20:28
Gilla 
Ett antal av RW:s bloggare är öppet sponsrade, det är bara att kolla loggorna bredvid nunnorna på bilderna så ser man vilka:
http://www.runnersworld.se/blogs/index.htm

Bra eller dåligt? Tja, det är i alla fall öppet, mer eller mindre...
Pär M
1969 • Umeå
#13
23 februari 2014 - 21:23
Gilla 
Nja peter dom som har asics Stockholm loggan ska ju träna inför maraton .
Gabriel Littson Enning
1980 • Lidingö
#14
23 februari 2014 - 21:35
1 Gilla 
Lennart, jag förstår om det kändes obehagligt men du har inget att vare sig skämmas för, oroa dig för eller liknande. Du skriver dina åsikter och står för dom, och du ska vet att vi är många som uppskattar att ta del av det du har skrivit. Oavsett om man håller med om innehållet eller inte. Personer som du behövs, folk som står upp och säger ifrån om man tycker något är fel. Jag önskar att jag var lite mer som dig...

Förstår om du inte vill fortsätta blogga. Men du kan väl fortsätta logga din träning här iallafall? Jag måste ju ha koll på dig inför Arenamilen så jag vet vilken taktik jag ska lägga upp för att kunna slå dig, hehe :-)

Fridens broder.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#15
24 februari 2014 - 08:22
2 Gilla 
Jag måste säga att hela den här storyn känns olustig och märklig. Inte från Lennarts sida dock.

Hösten 2012 hände det en del märkliga saker för mig. LL har vid ett tillfälle då jag var medlem i en förening i Skåne försökt att tysta mig då jag ifrågasatt varför man just valt Powerrade som dryckessponsor. Jag gjorde det öppet på deras Facebooksida. Jag fick dock svaret i ett mail att min kritik mot valet av sponsorer inte var välkommen. Jag skulle också akta mig för att det kunde skada det dåvarande samarbetet med min dåvarande klubb.

Jag bestämde mig då att ryta ifrån och sa bland annat att han (rätt högt uppsatt i hierarkin på LL) inte skulle tala om för mig vad jag skulle tycka och att han tack vara vårt seedingslopp får ytterligare 800 anmälningar till LL. Jag fick då som svar att man valt Powerrade som sponsor helt enkelt för att de betalade bäst. Personen i fråga drog åt sig öronen. Diskussionen dog ut där.

Jag slutade i samma veva att prenumerera på RW. RW som jag anser hade en kvalité tidigare då Clas Åkesson var redaktör. Men Clas var också en person som stod lite utanför allt det där ordinära. Tidningen var annorlunda på hans tid. Därav misstänker jag att hans "omplacering" inte var helt frivillig.

Det är tråkigt att Lennarts blogg inte finns mer. Men det är än värre om det är så att Lennart slutat blogga pga. påtryckningar av andra. Det skulle kännas minst sagt olustigt.
1965 • Eksjö
#16
24 februari 2014 - 09:07
Gilla 
@ Pär M #13

Och?

Det betyder ju att det är logobaserad reklam för BÅDE Asics och Stockholm Marathon. Två flugor i en smäll! ;-)
1981 • Sundsvall
#17
24 februari 2014 - 09:29
2 Gilla 
Peter A:

tycker du att dom borde vara sponsrade av LL eller nåt annat lopp istället? Hade ju vart lite märkligt med tanke på att dom ingår i Asics träningsgrupp, tränar inför Stockholm marathon och ska blogga om sin träning som en del av det.

Ser inte alls problemet med att det sitter en Asics logga brevid deras ansikten?
Pär M
1969 • Umeå
#18
24 februari 2014 - 09:54
Gilla 
@ peter och @ Anders

Ganska tydligt att RW är "ihop" med LL och stockholmmarathon/asics
1965 • Eksjö
#19
24 februari 2014 - 11:20
Gilla 
@ Anders L

Läs mitt första inlägg (#12) så ser du att jag mest konstaterar faktum utan att ta ställning för eller emot, det är så här det funkar i dag, särintressen köper produktplacering snarare än vanlig reklamplats.

Å andra sidan har de två Salomonbloggarna på RW inte loggan på bildbylinen ännu...

OT: Det är värre i England där matproducenten Unilever nu öppet köper in sig i en av de största dagstidningarna istället för att lägga pengarna på vanlig reklam:
http://www.kostdoktorn.se/margarinbolag-samarbete-med-stor-tidning
Peter F
1971 • Västra Frölunda
#20
27 mars 2014 - 10:56
Gilla 
Saknar också bloggen men tack för informationen om varför den togs bort. Hade precis börjat följa bloggen när den togs bort.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.