Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6671 visningar

Sänkt diskhöjd i ländryggen

1974 • Hammarö
#1
10 februari 2015 - 19:22
Gilla 
Har under hösten fått tilltagande ont i rygg. Ändå fortsatt att träna då jag inte kopplat detta t löpning. I januari sökte jag läkare då jag varken kunde löpa, stå el sitta. Röntgen visade sänkt diskhöjd i ländrygg (L5-Sl). Går nu hos sjukgymnast för att träna bålstabilitet. En läkare kopplar besvären till den ökade löpträningen, en annan inte alls till det utan till stillasittande jobb. Någon m erfarenhet av detta? Hur lång rehabtid hade ni? Längtar ihjäl mig till spåret...!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
10 februari 2015 - 22:28
1 Gilla 
Tror mer på ditt stillasittande jobb. Var själv hos en sjukgymnast på en ryggklinik för att jag tappat ytkänseln på en del av ena foten och vaden. Den enda teori hon kunde komma på var en liten inklämning av nerven just mellan ländryggskotorna, just för att diskarna kanske sjunkit ihop. På frågan om det var något jag kunde göra eller skulle undvika för att det inte skulle bli värre ville hon inte avråda från något, bara att jag skulle stretcha höftböjarna och gärna rumpmusklerna, särskilt höftböjarna brukar vara hopdragna hos löpare och jag hade sagt att jag sprang mycket.
Alltså tror jag inte det beror på löpningen, tror hon skulle nämnt det i så fall.

Men jag har inte ont (nja, just nu lite träningsvärk) så jag springer på.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#3
13 februari 2015 - 22:05
1 Gilla 
Pröva med att sträcka ut ryggen efter att du sprungit - normalt blir man är man någon centimeter kortare på kvällen beroende på att diskarna tryckts ihop under normal daglig belastning. Själv har jag en "rygg/sträckbänk" typ denna http://www.blocket.se/malmo/Sverige_banken__Halsobanken_58556689.htm) i garaget som jag ibland använder efter lite längre asfaltsrundor. Man behöver inte hänga upp och ned - utan det räcker att ligga plant och trycka ut ryggen med hjälp av handtagen. Prata med din sjukgymnast om detta kan vara något för dig - många sjukgymnaste har bänkar av denna typen. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.