Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5848 visningar

Behandling av sträckt lårmuskel?

Heléne Vesterberg
1988 • Uppsala
#1
16 mars 2015 - 19:53
Gilla 
Idag på en mys-runda i skogen glömde jag för ett ögonblick att jag är människa och inte hjort... Jag tog lyckligt ett skutt över ett litet vattendrag och landade på en blöt och hal rot. Spände mig för att hålla balansen och lyckades sträcka låret. Mitt fram, ganska långt upp. Fick lyfta benet med handen för att kunna komma åt kopplingen i bilen på vägen hem...
Inget blåmärke (än så länge), men en ganska tydlig bula där det gör som ondast.

Så jag vänder mig till alla erfarna löpare härute, några tips på hur man bäst tar hand om det? Bandage? Sporttejp? Liniment? Alvedon? Total vila?

Tusen tack på förhand!!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
17 mars 2015 - 00:07
1 Gilla 
Akut är det högläge och kylning med isblåsa eller liknande för att hålla nere svullnaden. Kylbehandling kan man hålla på med periodvis under några timmar, googla på det. Löpvila men gör sådana rörelser som inte gör ont. Det har hänt en del sen jag fick min senaste så jag rekommenderar starkt ett besök hos sjukgymnast eller naprapat för behandlingsprogram.
En sträckning är en muskelbristning men inte så stor, googla på muskelbristning framsida lår eller quadriceps så hittar du mycket info.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
17 mars 2015 - 11:02
Gilla 
Har förresten ett minne av att jag använt kryckor en gång, det måste ha varit just efter en bristning i framsida lår. Kan man inte lyfta benet utan smärta är det säkert bra att slippa.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.