Längdskidor Träning 5 inlägg 1358 visningar

Senknarr

Tvååker
#1
13 januari 2019 - 14:42
Gilla 
Har nu efter jag lagt rullskidorna på hyllan och plockat fram de riktiga skidorna lyckats dra på mig en minst sagt märklig åkomma.

Har de senaste gångerna jag åkt på konstsnö fått ont i senan och senknarr som går över den bakre knogen (närmast handloven) till
långfingret. Åkte i förrgår (fredags) och fick ont efter 7-10 km.
Detta efter jag vilat ca 1 vecka, det gör ont i 2-3 dagar sen är det borta och kommer tillbaka så fort jag börjar åka igen, och gäller endast vänsterhanden.

Har testat att vila, ipren, alvedon, voltaren gel, liniment, andra kontrollremmar, åka utan skidvantar och inget verkar fungera, har även varit i kontakt med vårdcentral men det besöket gav inget...

Undrar om det är någon här som har varit med om detta eller kanske har förslag på lösning, vasaloppet närmar ju sig med storsteg :)
1965 • Sala
#2
13 januari 2019 - 15:13
Gilla 
Om du använder moderna handselar tar de ju bort mycket av den påfrestning som fingrarna fick ta med de gamla handremmarna, så det hela låter lite märkligt. Vad har du för utrustning runt och i händerna?
Tvååker
#3
13 januari 2019 - 19:50 Redigerad 13 januari 2019 - 21:13
Gilla 
Stavarna jag använder är Swix triac 2.0 med tillhörande kontrollrem.
Länk ---> https://polder.se/sv/stavar/skidstavar/langdskidstavar/swix-triac-2.0-1425cm/

Kontrollremmen
Länk ---> https://polder.se/sv/stavar/stavar-tillbehor/remmar/swix-strap-triac-2.0/


Handsken jag använder är hestra ergo grip race handske.
Länk --- > https://polder.se/sv/klader/handskar/skidhandskar/hestra-ergo-grip-ws-race/

Stavarna köpte jag förra året, tränade inför och genomförde vasaloppet med dessa, handskarna har genomfört två vasalopp och MYCKET träning där emellan både på snö och asfalt, så sakerna är ju väl inkörda i alla fall.
1972 • Göteborg
#4
15 januari 2019 - 21:12
Gilla 
Oftast är inte smärtpunkten huvudorsaken. Haft mkt problem med handremmar och blåsor och liknande. Bla av triacs originalrem. Kör nu med madshus röd rem på triacen medium och lillsports blåa handske. Tagit bort alla problem för mig. Plus att jag får tejpa då.
Sannolikt är någon muskel överansträngd eller så är tryckpunkten på kontrollremmen orsaken.
1978 • Falun
#5
28 januari 2019 - 14:59
Gilla 
Har varit med om likadant knarr i knogen till långfingret, då med swix kontrollremmar. Hade det problemet efter flera långlopp/Vasalopp. Gick över när jag bytte märke till KV+.
Det är väl förmodligen en överansträngning från ensidigt nötande. Kan ju ta tid innan man får problem av det. Nu för tiden springer jag nästan bara så problemen har flyttat sig neråt i kroppen :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.