Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Övrigt 17 inlägg 1761 visningar

Skidforum.se?

Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#1
26 september 2020 - 07:25 (Redigerad 26 september 2020 - 07:25)
Gilla 
Bild uppladdad av Jonas Henriksson
Har sidan lagt ned helt?
1965 • Sala
#2
26 september 2020 - 11:01
Gilla 
Jag får samma felmeddelande. Känner du förresten till att mobilstrålning är cancerklassad av Världshälsoorganisationen?
Walker67
1947 • Växjö
#3
27 september 2020 - 22:21
1 Gilla 
Samma här, det är väl Skistart, som äger Skidforum, så det vore kanske idé att fråga dem.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#4
30 september 2020 - 14:12
Gilla 
"In response to public concern, the World Health Organization established the International EMF Project in 1996 to assess the scientific evidence of possible health effects of EMF in the frequency range from 0 to 300 GHz. They have stated that although extensive research has been conducted into possible health effects of exposure to many parts of the frequency spectrum, all reviews conducted so far have indicated that, as long as exposures are below the limits recommended in the ICNIRP (1998) EMF guidelines, which cover the full frequency range from 0–300 GHz, such exposures do not produce any known adverse health effect."
https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_device_radiation_and_health

Så nej, WHO har inte sagt att mobilstrålning är cancerklassad, tvärtom.
1965 • Sala
#5
30 september 2020 - 17:15 Redigerad 30 september 2020 - 17:17
Svar på inlägg #4
Gilla 
Lita inte på Wikipedia i så här känsliga ämnen, Mikael; där finns så mycket bedräglig information. Så här säger WHO själv på https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/electromagnetic-fields-and-public-health-mobile-phones:

"Based largely on these data, IARC has classified radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans (Group 2B), a category used when a causal association is considered credible, but when chance, bias or confounding cannot be ruled out with reasonable confidence."

"In response to public and governmental concern, WHO established the International Electromagnetic Fields (EMF) Project in 1996 to assess the scientific evidence of possible adverse health effects from electromagnetic fields. WHO will conduct a formal risk assessment of all studied health outcomes from radiofrequency fields exposure by 2016. In addition, and as noted above, the International Agency for Research on Cancer (IARC), a WHO specialized agency, has reviewed the carcinogenic potential of radiofrequency fields, as from mobile phones in May 2011."
Walker67
1947 • Växjö
#6
1 oktober 2020 - 00:46
1 Gilla 
De gigantiska summor som är inblandade i tillverkning och försäljning av mobiltelefoner gör att det omöjligt att gå ut med information om att strålningen skulle kunna vara en riskfaktor. Dessutom är det svårt att peka ut en enskild orsak, då det kan vara andra orsaker till tex cancer. Man vet dock inte vad som händer om sådär 20-30 år, om det blir en brant kurva uppåt....
Det enda man kan göra är att bryta ner det till individnivå och undvika det man får besvär av. Jag kan tex inte använda min smathphone utan att få en konstig smak i munnen och bli varm om kinden, kan dock använda min gamla Nokia att prata i utan problem.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#7
1 oktober 2020 - 11:34
Gilla 
Wikilänken hänvisade till: https://www.who.int/peh-emf/research/en/, WHOs egen sida.
1965 • Sala
#8
1 oktober 2020 - 11:36
Svar på inlägg #6
Gilla 
Tack för respons, Walker. Nja, det är inte omöjligt att informera om mobilstrålningens skadlighet, men det är ganska svårt att få folk att verkligen ta in den informationen eftersom det från officiellt och myndighetshåll är praktiskt taget helt tyst i frågan eller när det väl sägs något bemängt med felaktig information vilket beror åtminstone delvis, som du nämner, på att gigantiska summor är inblandade och att främst Strålsäkerhetsmyndigheten kontrolleras av ICNIRP, den tyska industrikontrollerade organisation som sätter gränsvärdena eller riktlinjerna som de kallas. Sedan finns det även ett stort mått av kontrollmöjlighet med mobilteleteknik som gör att det finns andra incitament än rent ekonomiska att gynna tekniken.

"Man vet dock inte vad som händer om sådär 20-30 år, om det blir en brant kurva uppåt...."

Vi ser dock redan nu brant stigande kurvor i sjuklighet där det inte finns någon troligare orsak än mikrovågsstrålningen. Strålskyddsstiftelsen.se har många artiklar om det.

"Det enda man kan göra är att bryta ner det till individnivå och undvika det man får besvär av."

Det går att göra mer än så, men det är absolut med sig själv man bör börja. Utvecklar man dock vad som kallas mikrovågssyndrom räcker det dock inte med att själv sluta använda tekniken då den är så pass allerstädes närvarande med mobiltelebasstationer, trådlösa nätverk och alla användare praktiskt taget överallt.

"Jag kan tex inte använda min smathphone utan att få en konstig smak i munnen och bli varm om kinden, kan dock använda min gamla Nokia att prata i utan problem. "

Den konstiga smaken i munnen kan komma från amalgamfyllningar, om du har sådana; det har visats i undersökningar att strålningen frisätter kvicksilvret. Det vore intressant med en mätning av styrkan i strålningen från din så kallade smarttelefon, som ju ur hälsosynpunkt är allt annat än smart.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#9
5 oktober 2020 - 00:46 Redigerad 5 oktober 2020 - 00:49
Gilla 
Bättre att lyssna på Strålskyddsmyndigheten än charlatanerna på Strålskyddsstiftelsen: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/myndighet-reagerar-pa-larm-om-stralning
Lyssna inte till dem: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/grundskola-tog-in-stralningsskydd-for-routrar-och-surfplattor-kritiseras-av-forskare

Vi snackar chemtrailsnivå här, fullt i klass med miljöpartisten som ville ha tunnelbanavagnar utan lysrör, pga elallergier (som tydligen
inte berördes av den el som drev tåget framåt).

Plz, sprid inte vanföreställningar, folk är korkade nog som det är.
Walker67
1947 • Växjö
#10
5 oktober 2020 - 14:37
1 Gilla 
Magnus Johansson, tack för att du vågade ifrågasätta den käraste leksaken för otroligt många människor. Då får man räkna med att bli ifrågasatt på i princip allt oavsett vad man för fram för bevis.

Jag vill i detta sammanhanget redovisa vad som hände när forna DDR föll samman och människorna fick tillgång till de moderniteter som Västtyskland haft i många år. I det forna DDR utsattes människorna för mycket liten strålning av olika slag och efter att de levt i det fria Tyskland några år började de uppvisa de sjuksymptom som funnits i väst men inte i det gamla hemlandet. Detta har givetvis förklarats bort av dem som varit beroende av olika eldrivna apparater.
1965 • Sala
#11
5 oktober 2020 - 16:29
Svar på inlägg #10
Gilla 
Väl bekomme, Walker, och tack själv! Du sade det: det handlar verkligen om en leksak som folk förälskat sig i, och förälskade människor är inte lätta att ha logiska och förnuftiga resonemang med om deras förälskelse. Ditt exempel med Östtyskland är mycket intressant.
1965 • Sala
#12
5 oktober 2020 - 16:41
Svar på inlägg #10
Gilla 
Mikael S! Jag har flaggat och anmält din kommentar (nummer 9) till administratören eftersom jag inte tycker att förtal hör hemma här. Det är dessutom straffbart enligt svensk lag; se Brottsbalkens kapitel 5, paragraf 1 och 2.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#13
5 oktober 2020 - 22:44 Redigerad 5 oktober 2020 - 22:45
Gilla 
Att kalla Strålskyddsstiftelsen, som blivit utsedda till årets förvillare, för charlataner, kan knappast kallas förtal.
Du kan väl ge dig på Expressen samtidigt: https://www.expressen.se/nyheter/arets-forvillare-bjuds-in-till-riksdagen/

Eller var det vad jag skrev om chemtrails som du tyckte var förtal?
Det är nog en ännu brantare uppförsbacke för dig ...

Fokusera på löpningen istället, det känns inte som om vetenskap är din grej.

Fast du delar inte ens ut ditt träningsdata, så gissningsvis är du inte här för löpningen alls.
1965 • Sala
#14
6 oktober 2020 - 08:36
Svar på inlägg #13
Gilla 
Det är sorgligt att du låtit dig luras av VoF och deras löjliga utmärkelser men det kommer inte som någon överraskning då din första referens i frågan här var Wikipedia. Att kalla de aktiva i Strålskyddsstiftelsen för charlataner är verkligen förtal. Jag ska nu kontakta administratör Niklas Karlsson för att undersöka möjligheterna att anmäla dig för förtal. Jag är inte här för löpning: forumet tillhör Skid.se och ämnet är Längdskidor - Övrigt.
1965 • Sala
#15
6 oktober 2020 - 08:45
Svar på inlägg #13
Gilla 
Niklas Karlsson är nu kontaktad. Låt oss se vad han svarar.
1965 • Sala
#16
7 oktober 2020 - 08:04
Gilla 
Ur forumreglerna för Skid.se:

"Svensk lag och vanlig netikett gäller när du skickar meddelanden eller skriver i forumet på Skid.
Du får inte skriva något som kan upplevas som kränkande mot en enskild person eller mot en grupp av människor. "

Ännu inget svar från Niklas Karlsson.
Walker67
1947 • Växjö
#17
21 november 2020 - 18:17
Gilla 
För ett tag sedan var Gro Harlem Bruntland gäst i Skavlan och hon berättade då att hon inte tålde mobiltelefoner, fick huvudvärk och värmkänsla på den sidan hon höll mot kinden. Hon hävdade med bestämdhet att det var strålningen som hon reagerade på och hade gått över till högtalare på mobilen och kabel till datorn. Hon har skinn på näsan och lät sig inte påverkas av tvivlarna och såg till att mobilanvändarna höll avstånd i sitt arbete inom WHO.
Det kändes lite som en seger, när en så stor och mäktig kvinna vågar ifrågasätta mobiltelefonen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.